58. Οι τραπεζίτες το είπαν καθαρά: «ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ή ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ»

58. stop.working.pm.22-10-2012

Οι τραπεζίτες το είπαν καθαρά: «ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ή ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ»

…ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΊΟ………
reanato.Guttuso«Ενώ η αριστοκρατία του χρήματος έκανε τους νόμους, διεύθυνε το κράτος, είχε στη διάθεση της όλες τις οργανωμένες εξουσίες και με βάση αυτά τα ίδια τα γεγονότα και τον τύπο εξουσίαζε την κοινή γνώμη κι ενώ σε όλες τις σφαίρες από την αυλή ως το ‘καφέ του υποκόσμου’ συνεχιζόταν η ίδια πορνεία, η ίδια ξετσίπωτη απάτη, η ίδια μανία πλουτισμού, όχι με την παραγωγή, αλλά με το επιτήδειο τσέπωμα του πλούτου των άλλων, ξέσπασαν ιδιαίτερα στις κορυφές της αστικής κοινωνίας, και επικράτησαν αχαλίνωτα νοσηρές κι έκλυτες ορέξεις που κάθε στιγμή έρχονταν σε σύγκρουση με τους ίδιους τους αστικούς νόμους».

K. Μαρξ, (Ταξικοί αγώνες στη Γαλλία από το 1848 ως το1850).

«Υπάρχει ταξικός πόλεμος, βέβαια, αλλά είναι η δική μου τάξη, η τάξη των πλουσίων, που τον διεξάγει. Και κερδίζουμε».

Warren E. Buffett

«Αν σταματήσεις να δουλεύεις δεν θα επιβιώσεις – Αν δεν πατήσεις πάνω στον άλλον θα πατήσει αυτός πάνω σου»: Αυτός είναι ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ της καπιταλιστικής μηχανής που μας κρατά προσαρτημένους στις λειτουργίες της. Αυτή είναι η τετριμμένη υπόδειξη που μας κρατά απομονωμένους και μας απομακρύνει από την προοπτική της ανασύνθεσης της συλλογικής μας δύναμης ως δυνατότητας για την επανοικειοποίηση της ζωής.
Αν δεν διακόψουμε ΤΩΡΑ την προσήλωση στις αέναες καθημερινές μας υποχρεώσεις, πολύ σύντομα θα ξυπνήσουμε σε ένα περιβάλλον υπερ-εντατικοποιημένης ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ και ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ. Αν δεν αντιληφθούμε τον αγώνα έξω από συντεχνιακά συμφέροντα και δειλές διεκδικήσεις, έξω από τους κυρίαρχους διαχωρισμούς-ταυτότητες που μας εμποδίζουν να δούμε την κοινή μας θέση, εάν δεν απορρίψουμε άμεσα το αίσχος του «διαλόγου» και των «διαπραγματεύσεων μεταξύ κοινωνικών.. “εταίρων”», έλληνες και μετανάστες εργάτες θα μας ισοπεδώσουν όλους.
dada.womenΤο πολιτικό σύστημα, βυθισμένο στη διαφθορά και την γενική απαξίωση καταρρέει. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και ο ρατσισμός της ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ διαχέεται σαν δηλητήριο σε μικρές δόσεις στο σώμα της κοινωνίας μας. Οι νεο-ΦΑΣΙΣΤΕΣ με τη συνέργεια της αστυνομίας και την ανοχή του Δημάρχου επιδίδονται καθημερινά τις νύχτες σε ένα αιμοβόρο κυνηγητό των μεταναστών προλετάριων της μητρόπολης.
Χιλιάδες απολύσεις- από τη μία πετούν στο δρόμο τον κόσμο και από την άλλη του μοιράζουν… κουβέρτες για να βγάλει τη νύχτα στα σοκάκια της πόλης;! Χιλιάδες συνάνθρωποί μας προστίθενται καθημερινά στις ουρές των συσιτίων ‘ συσίτια δημιουργούνται έως και μέσα στα σχολεία… Έχουν οι εργάτες την ανάγκη της Εκκλησίας και του κάθε δημάρχου για να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους;

Το σχέδιο είναι ένα και μοναδικό: η τεράστια πλειοψηφία θα πεταχτεί στην ανεργία ώστε εξαθλιωμένοι αύριο να ζητιανεύουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΣΟΔΗΠΟΤΕ ΧΑΜΗΛΟ. Όλος ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται – ‘VIP’ ευρωπαίοι και έλληνες βιομήχανοι/ εφοπλιστές/ τραπεζίτες ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ. Ετοιμάζουν οι απατεώνες επενδύσεις σε …μαρίνες και γήπεδα του γκολφ… Θα γίνουμε όλοι δούλοι οικειοθελώς;
Συλλογική απάντηση των εργαζομένων είναι αδιανόητο πλέον να αποτελούν εκτονωτικές μονοήμερες και «συμβολικές» κινητοποιήσεις. Εμείς, έξω και πέρα από τους επίσημους κομματικούς και θεσμικούς φορείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αναβαθμίσουμε άμεσα τους αγώνες μας.

d.hockney-garrowby_hillΟ μόνος τρόπος να σταματήσει η επίθεση του ξένου και του ελληνικού κεφαλαίου είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ του ΚΥΚΛΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΙΘΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ προοριζόμενων για καπιταλιστική αξιοποίηση.
Πρόκειται για ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ/ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ –

 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ

Αυτόνομη Πρωτοβουλία

—————————————————————————

To ακόλουθο κείμενο μοιράστηκε στο Βουκουρέστι :
« Γιατί δεν είναι αρκετό να φωνάζεις «Κάτω ο Μπασέσκου», Πρόωρες εκλογές», «Παραιτηθείτε»…
Alan_DavieΕΠΕΙΔΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

Ότι η πολιτική (η κυβέρνηση, οι πολιτικοί, τα κόμματα) πλέον εξαρτάται από τις αγορές και το κέρδος και δεν ενδιαφέρεται για το συμφέρον του λαού.

Ότι αυτοί που πρέπει να κάνουν θυσίες «έτσι ώστε όλοι να βγούμε από την κρίση» είναι οι ίδιοι στις πλάτες των οποίων οι πλούσιοι (μεγάλο-επιχειρηματίες και πολιτικοί) έγιναν πλουσιότεροι.

Ότι στα τελευταία 20 χρόνια έχουν ιδιωτικοποιήσει ό,τι μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί και τώρα προσπαθούν να πουλήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά μας: το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την ελευθερία της έκφρασης.

Ότι ωθούμαστε να απαρνηθούμε την κοινωνική αλληλεγγύη στο όνομα του καπιταλιστικού ανταγωνισμού και της αποδοτικότητας.

Ένα πρόσχημα για το κράτος προκειμένου να ιδιωτικοποίησει τις δημόσιες υπηρεσίες στο όνομα του κοινού καλού, αλλά στην πραγματικότητα ώστε να επιτρέψει στους πλούσιους να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι. Η λιτότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να εξαφανιστεί με την αλλαγή ενός προέδρου, αλλά μόνο αν φανταστούμε ένα νέο σύστημα, μια άλλη κοινωνία. ΘΕΛΟΥΜΕ:

Ένα άλλο είδος πολιτικής! Θέλουμε άμεση δημοκρατία! Δεν θέλουμε να εκπροσωπούμαστε, αλλά να συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν!

Τη δίκαιη και προς το συμφέρον της κοινωνίας κατανομή του δημοσίου χρήματος, όχι για την «ασφάλεια» και τη στρατιωτικοποίηση!

Μια επαναξιολόγηση της έννοιας της πολιτικής και της δημοκρατίας!

Την κοινωνική αλληλεγγύη! Απορρίπτουμε το διασυρμό των φτωχών, των ηλικιωμένων, των «μη παραγωγικών», των «μη αποδοτικών», των Ρομά και όλων όσοι βρίσκονται στο περιθώριο!

Δημόσιο χώρο προσιτό σε όλους, όχι για τους χωροφύλακες και τους διαφημιστές! Θέλουμε να μπορούμε να πραγματοποιούμε συγκεντρώσεις χωρίς να ζητάμε άδεια!
Η Πλατεία του Πανεπιστημίου ανήκει σε εμάς, σε όλους μας! … »

child-poverty-dickens1